28 mars, 2010

Bröllop

Vigseln hölls i Kalix kyrka


I skrivande stund sitter vi på Kallax flygplats i Luleå och väntar på planet mot Stockholm. Då det varit ett sjuhelvetes busväder, i alla fall med västsvenska mått mätt, så är flyget försenat ca 1 timme vilket innebär att vi med största sannolikhet missar anslutningen till Göteborg. Jippie... När man varit borta sen i fredags morse och bara vill hem kommer man alltså bli inkvarterad på Arlanda till imorgon bitti.

Nåja, vi har i alla fall haft en fantastiskt trevlig helg. När vi landade i Luleå i fredags begav vi oss in till stan och shoppade lite för att sen åka vidare mot hotellet och även platsen för bröllopsfesten, Cape East i Haparanda. Kvällen spenderades i hotellrestaurangen framför en öppen brasa med varsin drink i näven. Man kan ha det sämre!

Igår på förmiddagen, innan vi piffade till oss inför bröllopet var vi en sväng till Torneå på finska sidan och kollade läget. Dock inte mycket att hänga i granen.

Kyrkan, vigseln och inte minst brudparet var fantastiskt vacket. Bröllopsmiddagen var makalöst god. Vad sägs om skaldjursskummad soppa med löjromscreme, hjortfilé med grönsaksterrine och rotfruktsgratäng, och åkerbärsparfait med mandelflarn?
Vi dansade bokstavligt talat hela natten lång tills stället stängde.

Summa summarum: Vinterväder, vackert brudpar + trevliga människor, god mat och dryck = ett hejdundrande bröllop!

Nu återstår att se hur vår weekendresa avrundas. Hemma i sängen snosandes på Lovisa, eller på ett hotellrum på Arlanda? To be continued.......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar