17 april, 2010

Bergums lantgård

Idag på morgonen fick Niclas den briljanta idén att kolla upp om Bergums Lantgård fortfarande fanns kvar. En lantgård han själv besökte med skolan när han gick i mellanstadiet. Och visst gjorde den det, öppet alla dagar mellan 10-15.
När vi kom dit var det bara vi där och vi började med att titta på hönsen och kaninerna för att gå vidare mot fåren och ett otal små söta lamm. Sen vidare in ladugården och titta på kossor och grisar. Det är först när man står öga mot öga med en ko som man inser att det är ett stort djur!! Grisarna gick inte heller av för hackor. Lovisa tyckte det var jätteroligt med alla djur. Niclas berättade att det roligaste han visste när han var där på utflykt med skolan var att nudda vid elstängslena.......

Vi hade med oss fika som vi hade tänkt inmundiga vid ett av borden som hade utsikt över alla ängar. Men det blåste i det närmaste orkan så det blev att vi åkte hem istället. Vi får helt enkelt komma tillbaka en annan gång!

Syns det att Lovisa tagit på sig mössan alldeles själv?



Ett snällt får!
Lite längre ner i hagen stod det stort på en skylt: "Gå in på egen risk, baggen stångas!" Ooops!



1 kommentar:

  1. Bergums lantgård är en sann klassiker! All heder att Lovisa skolas med ett stycke sann kultur! Nästa steg är kanske att ta med henne till Pizzeria Juventus? eller Rannebergsbadet?

    Bergums lantgård var även ett tillhåll/arbetsplats (typ samhall/ALU) för en del riktiga profiler. En av dem var Jojje som gick om kring med skor där ena sulan var dryga decimetern högre än den andra. Samt att han hade nåt problem med levern som gjorde att han blev kanonfull på en folköl.

    SvaraRadera