01 augusti, 2010

Resan söderut

Ska försöka sammanfatta vår semester i ett par inlägg. Vi startade mitt i natten, kl 03.00 för att nå färjan som avgick från Trelleborg kl 7.45. Väl framme i tyska Sassnitz var tanken att blåsa ut på motorvägen och börja tugga mil. Istället hamnade vi i långa bilköer som sinkade oss ca 2 timmar. Sur start! Men framåt kvällen hade vi ändå hunnit ner i Bayern där vi tog in på ett Gasthaus efter att jag på knagglig skoltyska lyckats få fram att vi behövde två rum. Vi var trötta och hungriga och turligt nog fanns det en restuarang på bottenplan som tills vi kom dit var lugn och harmonisk. Barnen som var tröttare än vi andra skrek och grinade och lyckades välta ut Fredriks efterlängtade öl över hela bordet. Snacka om att vi kände oss uttittade!
Dagen efter fick vi sitta i ett eget rum och äta frukost. Tack för den! Haha!


Man reser inte lätt när man har barn...... Och då har vi bara ETT barn! Fattar inte riktigt hur mina föräldrar fick till det med tre barn i en SAAB 900 när vi bilade till Italien -91 och -93.


Eftersom vi inte kom så långt som vi trodde första dagen gick våra lunchplaner i Salzburg i stöpet. Vi lunchade söder om München istället och stannade därefter till i österrikiska Werfen, en ort jag var på sist 1993, och fikade på traditionsenlig apfelstrudel.


Kvällens mål var Bled i Slovenien. En väldig vacker ort med en sjö i centrum med berg som tornade upp sig i bakgrunden.


Vi hade inget boende bokat utan slank in på en turistbyrå där det lägligt nog satt en dam som hade ett pensionat ett par kilometer utanför byn, där vi bodde för natten. Möblerna var original 50- och 60-tal och huset var gammalt och luktade en del fukt.
Dagen efter vankades det frukost i köket och under tiden satt den gamla damen på en pall i bakgrunden och tittade på oss medan vi åt. Det kändes lite konstigt.......


Innan vi for vidare mot Porec i Kroatien stannade vi till i Postojnagrottorna, ett naturens underverk, minst sagt!! Till en början åker man med en litet gruvtåg 2 km rakt in i grottan där man sen kliver av och går en guidad tur på ca 1 km. Tyvärr hörde vi inte mycket av vad guiden sa pga av akustiken och hans mediokra engelska, men det gjorde inte så mycket. Temperaturen ligger på ca +8 C året runt så här var den enda gången på resan man fick användning av tjocktröja.

(Det rådde fotoförbud i grottorna så denna har jag tagit från nätet)

1 kommentar:

  1. Sådärja, äntligen lite verksamhet på bloggen igen.

    Varför ska det alltid råda fotoförbud på alla turistattraktioner numera? Löjligt.

    SvaraRadera