24 augusti, 2010

Tungt

Idag var det ledsamt redan innan vi hunnit iväg. "Inte dagis, inte dagis" skriker hon i nästan panik. Hela vägen dit vill hon bli buren.
När vi kommer dit börjar hon gråta igen, och jag har gråten i halsen men koncentrerar mig för att inte börja lipa. När jag säger att jag ska gå till jobbet blir hon förtvivlad. Jag kramar henne hårt och länge och säger till slut hej då. Ute i kapprummet kommer tårarna.

9 kommentarer:

  1. Är det någon som är dum mot henne? Ska jag komma och läxa upp någon (barn eller fröken spelar ingen roll)?

    /T

    SvaraRadera
  2. usch vilken hemskt känsla det måste vara. kan man göra en ny "inskolning" så att det blir en mjukare start för henne?

    SvaraRadera
  3. Låter verkligen inte roligt. Det går dock över. Kan ni inte skicka med henne ett kort på er alla tre tillsammans som hon kan gå och titta på när hon är ledsen, så kan hon tänka på att mamma och pappa är med henne överallt även om det inte är fysiskt?

    SvaraRadera
  4. T, di har inte en janne. Barnen e typ skitstarka och är fulla av bakterier!

    SvaraRadera
  5. Usch, jag lider med er. Det är nästan så jag börjar gråta av att bara läsa inläggen. Jag undrar som Mia; har hon varit borta såpass länge under sommaren att det kanske behövs en nu inskolning? Hoppas det vänder snart.
    Kram

    SvaraRadera
  6. Hej vännen!
    Verkligen tråkigt att höra, förstår att det är jättejobbigt. Antar att dom är mer medvetna nu än vad dom var i vintras när dom började på dagis.
    Vi kör inskolning med Malte igen denna vecka, men han byter helt förskola, kompisar & fröknar. Går bra än så länge, peppar peppar...

    Håller tummarna att det vänder snart för Lovisa.

    Kram från norr

    SvaraRadera
  7. Åh, va jobbigt , förstår dig till fullo, det är känslosamt att lämna sitt ledsna hjärta. Bävar inför Linneas inskolning om några veckor... Mitt mammahjärta blöder.

    Hoppas att du får en bra dag, Jossan
    kram

    SvaraRadera
  8. Förstår att det måste kännas jobbigt och hemskt. Men, försök att se det som en övergångsperiod. Jag tror att det där går fram och tillbaks. Det har gått väldigt bra för Milou på det nya dagiset, men personalen har också förvarnat om att det kan komma bakslag.

    SvaraRadera
  9. det känns alltid jobbigt som förälder när barnen gråter.Det går över som tur är och man kan ju ringa efter en stund sägeren erfaren faster

    SvaraRadera