29 juni, 2010

Många bilder från kvällens Lisebergsbesök

Idag efter jobb och dagis for vi ner till Göteborg för att gå på Liseberg med farmor och farfar. Vi plockade upp dem på vägen, men var lite tidiga så vi satt och väntade i bilen utanför där farmor och farfar bor. Helt plötsligt börjar Lovisa störtgråta hysteriskt! Hon kippar efter andan och jag frågar vad som är fatt. "Rädd" får hon fram mellan hulkningarna. "Fanten" säger hon sen, och då lägger jag ihop två och två och inser att hon är rädd för elefanten som finns hemma hos farmor och farfar. Det är en mjukiselefant som ger ifrån sig ljud samtidigt som den lyfter på snabeln som Lovisa är maniskt rädd för. Det spelar ingen roll hur många gånger jag förklarar att vi inte ska gå upp utan åka vidare till Liseberg. Då blir hon lite lugnare och får fram "Rädd fanten, åka berget". Rätt häftigt att hon faktiskt kan säga ifrån själv och man förstår vad hon menar.

När vi väl kommit in på Liseberg var det glada miner igen och så förblev det så gott som hela kvällen. Det var full gas från det att vi kom dit till det att vi gick hem!



Lovisa på en av de många åkturerna på karusellen. Svanen blev snabbt en favorit, farfar fick åka hela fyra gånger på raken.


Ett av många nöjen att gå på Liseberg är att kolla på folk. Här är en som tagit på sig sina allra finaste skor!


Lovisa och farmor åker Farfars bilar. Lovisa kör rätt fort för farmor ser helt skräckslagen ut!


Precis vid utgången av Farfars bilar finns Kaninernas hus och lägligt nog var det två kaniner hemma. Lovisa blev först lite förlägen och stod på håll och tittade samtidigt som hon drog upp tröjan och tuggade lite på den. Sen blev hon rätt modig och gick fram och kramade. Sen ville kramarna aldrig ta slut!





Farfar och Lovisa åker Trummeliten


Lovisa står och fascineras av en av åkattraktionerna.


Världens bästa farmor och farfar!


En gammal klassiker är tillbaka fast i lite modernare tappning. Har själv minnen av de flygande elefanterna från när jag var liten. Dessa elefanter gick bra, likaså elefanterna i djurparken förra helgen. Det verkar som om det bara är elefanten i farmor och farfars skåp som är läskig.....


Vikingabåt, en karusell som finns mitt emot Sagoslottet. En åkattraktion man inte tidigare tagit nån större notis av.


Lovisa fick en ballong!


På vägen ut blev det en sista åktur på karusellen, denna gången på en av de stora hästarna.

Lycklig tjej!


Vårt besök var vältajmat. När vi gick mot utgången tornade de mörka molnen upp sig och precis som vi hunnit in i parkeringshuset kom det en skur!


Lovisa i samspråk med en farbror


Det blev ingen stjärnvinst med varken Daim eller Ballerina, men det bidde en apa och en Lisebergskanin. Inte fy skam!


En tjej som somnade som en stock innan vi hunnit till Munkebäck. Med apan och kaninen under varsin arm.

Det var väldigt roligt att se Lovisa "in action" idag och jag inser att jag kommit in i en nya Lisebergsera. Dvs en era av att köra sulky och stå bredvid karusellerna och titta på.
Nästa gång får pappa följa med, han hade tyckt det var jätteskoj.

Pappa, vi saknar dig, kom hem nu!

7 kommentarer:

  1. Ja... nu vill jag hem. hysteriskt roligt att se. vet inte om det beror på att man har jobbat 13 timmar i rad och e rätt så slut i skallen... men jag blev lite blödig. niclas

    SvaraRadera
  2. Mormor Ann29/6/10 22:44

    Underbart - vi MÅSTE också åka till Liseberg! Gillar kortet i bilen på väg hem. Puss o kram

    SvaraRadera
  3. Mormor Ann30/6/10 09:19

    PS. På en av bilderna med ballong kommer den någon och spatserar i RÖDA Foppatofflor.........hm

    SvaraRadera
  4. Vilken höjdarkväll och vilket barnbarn vi fått - eller hur mormor Ann?? Detta var verkligen en höjdpunkt! När Lovisa och jag skulle åka farfars bilar tjöt hon och hoppade jämfota, bad flickan framför ikön att flytta på sig. Att hon sen körde som en biltjuv så håret stod rätt ut på huvudet är väl bara att acceptera. Något hon ärvt från morfar kanske??:-) //farmor Lillis aka "Sebbe"

    SvaraRadera
  5. Underbara bilder! Längtar tills vi kommer dit. Är så nyfiken på hur hon reagerar i år. Förra året var den största attraktionen alla fåglarna som hon sprang och jagade. ;-)
    Kram

    SvaraRadera
  6. Mormor Ann30/6/10 21:05

    Ja du, Lillemor - den damen är livsfarlig! Ikväll sjöng hon hela "Lille katt" i telefonen, hon är hur go' som helst!!

    SvaraRadera
  7. Härliga bilder på er lilla juvel! Det var jätteroligt att se bilder på farmor & farfar. Du får hälsa att farfar bara blir stiligare och stiligare för var år som går!

    Kram på dig!

    SvaraRadera