12 juli, 2010

Utflykt till Hjo


I lördags tog en vi en utflykt till den pittoreska staden Hjo, alldeles vid Vätterns strand. Sötare liten stad får man leta efter. Det kryllar av låga små trähus med prunkande trädgårdar och innegårdar och i hamnen står de röda små sjöbodarna på rad .
Varje år anordnas en stor utomhusmässa i Stadsparken där en mängd hantverkare ställer ut. Här kan man kika på allt från keramik, silversmycken till luffarslöjd och träsniderier. Visst låter det lite pensionärsaktigt att åka på slöjdmarknad? Men faktum är att det är rätt kul att gå runt att titta. Jag vågar dock säga att det mesta är saker som inte skulle komma innanför mina dörrar hemma.

Jag kom i alla fall hem med en hjärta fyllt med lavendel med texten "Amor Vincit Omnia".
Tror jag ska spara det tills den dagen jag ska piffa upp lilltoan i hallen.

Med hem kom också en jättesöt plyschnalle som skall ges bort till Baby Cederfont när den behagar titta ut.....


Vägen från Tidaholm till Hjo är väldigt vacker, helt underbar utsikt över Vättern!


Till Lovisas stora glädje fanns det en jättestor lekplats mitt bland alla marknadsstånd.


Lovisa har blivit ganska duktig på att blänga.......


Farmor köpte en jättefin linneklänning till Lovisa som satt som en smäck. Som tagen ur en Madickenfilm.


När man tar fram kameran och ber Lovisa skratta sätter hon igång och skrattar lite falskt och tillgjort, vilket alltid resulterar i att den som sitter med kameran i handen alltid får sig ett gott skratt.


Vi åt lunch på ett ställe mitt i parken som hade stekt röding som specialitet. De verkar dock ha använt samma stekpanna även till pannkakorna för de både doftade och smakade stekt fisk. Inte så angenämt. Lovisa åt dock med god aptit och verkade inte bry sig. Jag sa faktiskt åt servitören att de kanske ska använda separata stekpannor i fortsättningen. Han blev lite sur. Men betalar man 70 spänn för en barnportion pannkakor borde de i alla fall smaka just pannkakor och inte stekt fisk!

Efter några timmar på marknaden åkte Lovisa tillbaka till torpet med "gubbarna" (Sorry Niclas..) medan jag, svärmor och tant Lotta fortsatte in till Hjo för att kika i butiker.

Inne i Hjo finns en glasskiosk där de gör sin egen glass, och den glassen går inte av för hackor! Hade det inte varit för den långa kön hade jag gladeligen köpt två kulor för 40 spänn. Så värt pengarna! Förr om åren har jag hunnit med att prova på spännande smaker som ingefära, pepparkaka och rabarber.

1 kommentar:

  1. Mormor Ann12/7/10 16:27

    Lovisa - din mamma var specialist på att blänga när hon var två - hon var dessutom en lisnlus av stora mått...........Puss o kram

    SvaraRadera