06 augusti, 2010

Svindyr kinamat

Efter besöket i Plitvice var det dags att starta den långa resan norröver. Vi tog oss upp i Österrike via Zagreb och Maribor. När klockan var närmare 21 var det dags att hitta nånstans att bo för natten, vi körde av motorvägen och första byn vi kom till hette Übelbach. Där hittade vi direkt ett gasthaus som hade rum lediga. Dock hade deras kök stängt för kvällen men damen som rådde om pensionatet trodde det skulle finnas någon restaurang öppen inåt byn. Så vi bar upp våra väskor på rummen innan vi drog vidare för en bit mat. Att det skulle ta nästan TVÅ TIMMAR att hitta något ställe att äta på var det ingen som räknat med. Det var fullkomligt dött i byn, den enda restaurangen var stängd. Jag tror att det var jag som kläckte den briljanta idén att köra upp på motorvägen igen och stanna på första bästa vägkrog eller mack. Hade ju varit bra att kolla kartan eller GPS:en innan......
Det fanns inte en avfart så långt ögat nådde. Tillslut kom vi fram till en 9 km lång tunnel som vi var tvungna att åka igenom, dessutom kostade det €7,50 att åka igenom. ENKEL väg. Till slut kom vi till en stad som hette Leoben där vi lyckades hitta en kinakrog som höll öppet. (Kinarestauranger kan man alltid lita på!) Vid det här laget hade båda barnen somnat som stockar i sina bilstolar och gick bet på kinamaten.
Vi fick vår mat och åkte samma väg tillbaka (genom tunneln) och när vi sen inmundigade kvällens middag i pensionatets trapphus kunde vi konstatera att det nog var den dyraste kinamat vi någonsin ätit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar