20 december, 2010

Lucka 20

Vart och hur bor jag?

Vi bor i ett gult trähus med två plan och källare i Lerum som ligger ca 2 mil utanför Göteborg. Huset är byggt 1936 med genomgående trägolv, en öppen spis och en kakelugn. Att det just blev ett gammal hus var givet, eftersom både jag och Niclas drömt om det. Nyproduceringar eller radhus är inte riktigt vår grej.

Vi hade inga direkta preferenser på vart i Göteborgsområdet vi ville bo utan det var viktigare att det var rätt hus. Vi var i Långedrag, Mölndal och Hällesåker men inget kändes klockrent. Vi trivdes trots allt väldigt bra i vår trea inne i centrala Göteborg. Våra grannar inne i stan, Janne och Maria, flyttade till Lerum och frågade om inte vi också skulle ta och köpa hus där. Nej, vi trivdes ju så bra. Därefter började Maria mailbomba oss med länkar från Hemnet och helt plötslig en dag såg vi det, huset med stort H.

Så dagen innan vi gifte oss fick vi åka ut till Lerum för en privat visning eftersom den ordinarie visningen skulle äga rum när vi var på väg på bröllopsresa till Budapest. Det var några nervösa dagar med budgivning via SMS men dagen efter vi kommit hem stod det klart, huset var vårt!

Huset ligger längst in på en återvändsgata, bakom en fyra meter hög granhäck som gör att det är minimal insyn. Bakre delen av tomten vetter mot en liten skogsdunge. Vi har en tomt på 2400 kvadratmeter, både gräsmatta och en kulle med lite skog.

Utsikt från trädgården

Huset som det såg ut när vi flyttade in

Altanen som vi (läs: Niclas) byggt.

Köket pre-renovering.

Köket som det ser ut nu.

Matrummet med grön vävtapet á la vårdcentral

Matrummet efter bredspackling och målning.
Plus att möblemanget är bytt.

2 kommentarer:

  1. Lägg av!!! Det huset är jag ganska säker på att vi också kollade på! Jag älskade det men jag minns inte om vi la bågot bud eller ej. Lyckans ostar! Visa gärna mera pics. Visst finns det en charmig detalj i hallen? Typ en lucka. Nä, nu snurrar det helt i huvudet ha ha! Coolt husromhelst =)
    kram

    SvaraRadera
  2. Haha! Vad festligt!
    Det stämmer, den "charmiga deltajen" i hallen är ett skåp i väggen med en griffellucka som vi skriver veckoschema på.
    Kram

    SvaraRadera