23 september, 2009

Äpplen+Assistent=Mos. Eller?

Idag kom Sussie och Alicia över för att göra äppelmos. Sussie stod för maskinen (Assistent) och jag för råvaran. Vi gick ut och i princip ruskade några gånger i ett par grenar på äppelträdet, och vips hade vi två fulla backar med äpplen.

Nåväl, det fina med en Assistent är att man slipper skala såväl som att kärna ur äpplena. Det enda man gör är att dela dem i två delar, koka dem och till sist köra dem i assistenten och ut kommer färdigt mos. Hur enkelt som helst! .......Om allt funkar vill säga......
Vi hade kokat en hel gryta med äpplen som väntade på att få sig en omgång i assistenten, när maskinen helt plötsligt lägger av. Så där står vi med ett helt gäng äpplen och en trasig manick. Vi ska försöka på nytt igen nästa vecka efter att jag fjäskat med min mormor som också äger en assistent. För vem orkar skala och kärna ur?

Till hjälp hade vi alla fall de sötaste hjälpredorna, som spred äpplen i en enda salig röra i köket. Givetvis skulle var och varannat äpple provsmakas för att sen läggas tillbaka i backen!





Pose nr 1.....


....tätt följd av pose nr 2!


Musbett....





Vi fyllde visst grytan med lite för mycket äpplen......


Och när backen var tömd på äpplen var det ju jättekul att sitta i den......


En bild från gårdagen då Lovisa är redo att möta höstrusket!

1 kommentar:

  1. Söt hjälpreda du har... På bilden "pose 1" ser hon riktigt busig ut.

    SvaraRadera